Pikantné ryžové rezance s kuracím mäsom

Pikantné ryžové rezance s kuracím mäsom

  1 porcie      cca 1 hodina 

INGREDIENCIE:

  • 1 ks                kuracie prsia
  • 1/3 ČL            soľ
  • 1/2 ČL            vegeta
  • 2 štipky          čierne korenie
  • 1 ČL               škrobová múčka
  • 1 PL               sójová omáčka
  •                       Čípoš Laci Mini mlynček Scotch Bonnet Orange
  •                       slnečnicový olej
  • 100g              ryžové rezance
  • 1/2                 mrkva
  • 1ks                 červená paprika JALAPENO / zavárané JALAPENO
  • 1 ks                jarná cibuľka
  • 2 hrste           kapusty (nakrájanej na rezance)
  • 1 hrsť             kešu orieškov
  • 1 PL               zázvor (nakrájaný na drobno)
  • 1 strúčik         cesnaku
  • 1 ks                vajíčko

 

POSTUP PREDPRÍPRAVA:

Kuracie prsia nakrájame na rezance – hrúbka niečo medzi 0,5 – 1 cm. Pridáme soľ, vegetu, škrobovú múčku (1 ČL kopcom), chilli podľa chuti (ja som použil asi 5-6 otočení) a sójovú omáčku – cca 1 – 1,5 PL. Všetko premiešame a odložíme.
Mrkvu, papriku a kapustu si nakrájame na rezance. Kapusty bude cca 2-3x viac ako mrkvy a papriky dohromady. Zázvor nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, a jarnú cibuľku nakrájame na plátky aj s cíbikmi. Vajíčko si rozmiešame v miske.

POSTUP PRÍPRAVA:

Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na cca 3 – 4 minúty. Potom ich dáme na 3-4 minúty do vriacej vody. Vyberieme a ochladíme studenou vodou aby sa nelepili. Odložíme do hrnca, roztiahneme ich po celom dne hrnca.
Na veľkej panvici si rozpálime trochu oleja, a osmažíme kuracie prsia – cca 5-6 min, spočiatku sprudka na silnom ohni, potom môžeme ubrať.

Kuracie prsia odložíme a na oleji čo zostal osmažíme (pred chvíľkou uvarené) ryžové rezance s trochou sójovej omáčky. Opäť odložíme.
Na panvicu pridáme trochu slnečnicového oleja a osmažíme na ňom zázvor a pretlačený cesnak (cca pol minútky – nech začne voňať). Pridáme už osmažené kuracie prsia, zvyšnú zeleninu, kešu, trochu sójovej omáčky a 3-4 minúty restujeme. Pridáme ryžové rezance, dobre premiešame, pridáme vajíčko, opäť chvíľu premiešame, príp. dosolíme, dokoreníme a môžeme podávať.

Dobrú chuť! ????